Најавена Kimera K39

Одбројувањето на веб-страницата на Kimera Automobili продолжува, времето отчукува и сме се поблиску до денот кога ќе бидат објавени најновите вести…

Kimera Automobili го најавува доаѓањето на возило кое силно наликува на стариот автомобил „Silhouette“ од Martini Racing Team, оној кој доминираше во Светскиот шампионат за спортски автомобили во 70-тите и 80-тите години.

Kimera Automobili сака повторно да открие и врати во живот возбудлив тркачки автомобил за да ја прослави ерата и времето кога италијанските спортски автомобили беа главни ликови на најважните трки во светот. Но, има уште повеќе: со истиот дух од таа ера, Kimera Automobili се подготвува не само да ја претстави својата нова креација, туку и да лансира предизвик за модерниот мотор спорт.

Од своето раѓање, за многу кратко време овој автомобилски бренд го шокираше светот на љубителите на автомобилизмот: прво со EVO37, автомобилот кој ја прослави последната кралица на релито со возење 4×2, потоа со својата втора креација, EVO38, која го фасцинираше враќањето. на автомобилот со погон 4х4 и кој оддава почит на цела династија на тркачки автомобили. И, конечно, еве го третиот чин од оваа фасцинантна целосно италијанска приказна која ќе ја врати Kimera Automobili во Мото спортот со предизвик кој ќе биде откриен на 22-ри јуни.

По секоја веројатност, К39 веројатно нема да биде наменет само за тркачки програми, бидејќи Kimera Automobili моментално ја проучува можноста новиот автомобил да го претвори во друмска верзија, која е наменета за многу мала публика колекционери кои би имале пристап до исклучително ограничена и ексклузивна серија.

 

НАЈНОВИ