Објавена е листата на 10-те најбрзи автомобили во 2024 година

Порталот Carwow објави листа на 10 – те најбрзи автомобили во оваа 2024 година…

Титулата за најбрз автомобил на планетава во тековната година му беше доделена на Koenigsegg Jesko Absolut.

Покрај овој хипер автомобил на скандинавската марка, на листата се најдоа и модели на Bugatti како и Rimc Nevera.

Еве ја табелата на 10-те најбрзи

Koenigsegg Jesko Absolut – 500 km/h во теорија

Bugatti Chiron Supersport 300+ – 489 km/h

SSC Tuatara – 475 km/h

Hennessey Venom F5 – 438 km/h

Римац Невера – 412 км/ч

McLaren Speedtail – 402 km/h

Koenigsegg Regera – 402 km/h

Aston Martin Valkyrie – 402 km/h

Pagani Huayra – 383 km/h

Lamborghini Revuelto – 349 km/h

 

НАЈНОВИ