Се повлекуваат повеќе од 30.000 Ford Mustang

Од Ford најавија уште едно повлекување, ова вклучува 30.735 автомобили од гамата Mustang од 2022 година и од 2023 година, кои може да имаат проблеми со управувањето…

Засега нема информации за можни несреќи кои се последица на овој проблем. Компанијата објави дека управувачкиот механизам е погрешно калибриран, пренесуваат информативните агенции.

Неисправниот сензор може да предизвика воланот да осцилира кога возачот се обидува да сврти.

Не е јасно колку воланот осцилира. Од Ford велат дека воланот може „да се врти од страна на страна против намерите на возачот“.

Производителот на автомобили започна истрага за проблемот кон крајот на мај, откако дозна за проблеми со управувањето од добавувачот.

Исто така од американскиот производител на автомобили велат и дека се свесни за две гаранциски барања кои може да се поврзани со проблемот.

За среќа, решението е едноставно.

Ќе биде доволно да го ажурирате софтверот за контролниот модул.

 

Ова е само едно од серијата потсетувања што Ford ги објави неодамна.

Само оваа 2024 година, Ford објави 32 повлекувања во САД, што влијае на милиони автомобили.

За голем број отповикувања, не беше неопходно да се вратат автомобилите на услугата, честопати беше доволно само ажурирање на софтверот.

НАЈНОВИ