Се продава Chevrolet Camaro од 1985 година со само 18 километри

Ова дефинитивно не се гледа многу често и затоа заслужува да му посветиме внимание…

Иако многумина ќе речат дека Camaro беше спортист за широките маси, тој често беше сфатен како голф од другата страна на барата.

Настрана шегата, Camaro од 1980-тите изгледа фантастично и нè враќа во време кога имало различни правила.

Овoj примерок од 1985 година, која досега има поминато нешто помалку од 18 километри.

Станува збор за автомобил чии седишта се покриени со најлон само една година помлад од Вучко маскотата од сараевските ЗОИ ( Зимски Олимписки Игри). И за да се подобрат работите, тоа е верзија опремена со 5.0 V8 мотор во комбинација со петстепен мануелен менувач.

Овој специфичен пример има навистина богата опрема која вклучува отстранливи стаклени покривни панели, диск сопирачки на сите тркала и диференцијал со делумно лизгање. Во кабината, временската капсула носи аудио систем со касетофон и бројни копчиња.

– Опис на автомобилот и богата фотогалерија можете да погледнете во прилог на текстот.

Инаку, автомобилот тогаш бил платен 16.338 американски долари, што би било околу 47.425 долари во денешни услови.

Застапништвото во Масачусетс што го продава бара за овој автомобил „само“ 100.000 долари. Многу или малку, проценете сами.

НАЈНОВИ