Shell продава голем број бензински пумпи и инвестира во бензински пумпи

Една од најголемите светски компании за гориво, Shell, заклучи дека станиците за полнење електрични возила се подобар бизнис модел од бензинските пумпи во главниот преглед на стратегијата…

Исто така, тоа може да се протолкува како маркетиншки потег, односно оддалечување од фосилните горива, кои денес не се во добра состојба. Затоа ќе се решат 1000 бензински пумпи низ светот.

Shell годинава ќе продаде 500 бензински пумпи, а наредната годиина уште 500, соопштија специјализираните портали.

Кои земји ќе бидат погодени од првичната продажба се уште не е јавно објавено.

Shell моментално има над 50.000 бензински пумпи, а до крајот на оваа деценија би требало да има 200.000.

И на крајот во овој контекст и податокот дека Shell најави и дека до 2030 година ќе ги намали емисиите на јаглерод диоксид за 15 отсто.

НАЈНОВИ