Теslа складира непродадени автомобили во САД на паркинг во напуштен трговски центар

Паркинг во трговскиот центар Честерфилд во близина на Св. Луиза во САД е преплавена со Теslа…

Трговскиот центар треба да се урне и да се замени со проект за мешана употреба. Staenberg Group, сопственик на трговскиот центар, се обидува да ја извлече последната готовина пред да се иселат последните станари на 31 август.

„Ние склопивме план за да се обидеме да создадеме алтернативни намени за да можеме повеќе да го искористиме трговскиот центар пред да го урнеме. Еден од нив е да им дозволиме на луѓето да го користат паркингот за различни работи“, виш потпретседател на Staenberg Group. Тим Лоу (Tim Lowe) изјави за KTVI.

„Еден од нашите клиенти е Теslа, која има застапништво во долината, но немаат доволно капацитет да ги паркираат сите автомобили што ги носат. Затоа изнајмуваат простор внатре на паркингот за да ги складираат автомобилите“, Лоу. кажа.

Според информативните агенции, Лоу проценува дека најмалку 300 возила на Tesla се паркирани во Честерфилд Мол (Chesterfield Mall). Сепак, Tesla не го забавува производството. Неодамнешните снимки со беспилотни летала од фабриката во Фремонт, Калифорнија покажуваат автомобили кои сè уште излегуваат од производните линии со голема брзина.

НАЈНОВИ