Toyota делумно го обновува производството на 13 февруари

Јапонскиот производител на автомобили Toyota ќе продолжи со работа на четири производни линии во три фабрики во Јапонија во вторник, 13 февруари, по прекинот на работата поради откритијата поврзани со фалсификување на резултатите од тестот на дизел моторите, објави јапонската новинска агенција Kjodo

Според агенцијата, нема информации кога ќе продолжи со работа на преостанатите две производни линии.

Toyota Motor Corporation President Akio Toyoda speaks at a briefing on the company’s strategies on battery EVs in Tokyo, Japan December 14, 2021. REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Во декември Toyota објави дека ги затвора сите шест производни линии во Јапонија, откако ги фалсификуваше резултатите.

Суспендирањето на производството требаше да трае до 1 февруари, но оттогаш неколкупати се продолжува.

НАЈНОВИ