Aston Martin го „грабна“ директорот на Bentley

Британскиот производител на луксузни автомобили Aston Martin (AM), познат по своите возила од филмовите за Џејмс Бонд, објави дека го ангажирал извршниот директор на Bentley, Адријан Халмарк, да ја преземе истата позиција во AM најдоцна до 1 октомври…

Адријан Халмарк (Adrian Hallmark) ја држеше главната работа во Bentley во изминатите шест години и успеа да ја зголеми својата профитна маржа потпирајќи се на персонализирани возила и воведувајќи поголема дисциплина за цените и залихите, пишува Blumeberg.

Претходно, исто така, имаше високи позиции во други автомобилски компании како Porsche или Jaguar Land Rover (ЈLR).

„Трансформацијата на Aston Martin е еден од највозбудливите проекти во индустријата за луксузни автомобили“, нагласил, помежу другото, самиот Халмарк.

НАЈНОВИ