Audi Q6L e-tron на саемот во Пекинг

Пред Саемот за автомобили во Пекинг (Auto China 2024), Audi ја објавува својата стратегија и целосно електрични портфолио за најголемиот светски пазар на автомобили…

Со нив, брендот со четири прстени ја зацврстува основата за континуиран успех во земјата. Најзначајниот настан на штандот ја вклучува светската премиера на Audi Q6L e-tron, кој ќе се произведува во новата фабрика на Audi FAW NEV во Чангчун.

На прес-конференцијата на денот на отворањето, Audi ќе го претстави и својот понатамошен патоказ за електрична трансформација на својата гама во Кина.

Се вели дека Audi дава храбра изјава со голем број нови модели кога Auto China 2024 ќе се отвори на 25 април.

Возилата и варијантите прикажани на штандот на Audi го истакнуваат континуираниот фокус на компанијата на исполнување на специфичните барања на кинескиот пазар.

Фактот дека сите изложени возила ќе бидат целосно електрични, исто така, покажува дека Audi останува посветена на задоволување на зголемената побарувачка за нови енергетски возила во Кина.

Надворешноста на новиот Audi Q6L e-tron ќе биде претставена еден ден порано, на настанот Volkswagen Group Night на 24 април.

Q6L e-tron потоа ќе биде изложен на саемот Auto China од 25 април до 4 мај, како и Q5 e-tron RS едицијата за кинескиот пазар. Покрај тоа, SQ6 ќе го има своето деби во Кина.

Јасна заложба за локализација на клучните модели е важен дел од локалниот пристап „во Кина за Кина“. Извршниот директор на Audi Гернот Долнер (Gernot Döllner) вели: „Кинескиот пазар е централен за трансформацијата на брендот Audi во водечки глобален снабдувач на премиум електрична мобилност. Со отворањето на новата фабрика во Чангчун, локално развиените електрични модели и најсовремената дигитална технологија приспособена на барањата на клиентите, го спроведуваме нашиот план за континуиран успех во акција“.

Q6L e-tron го означува доаѓањето на новата PPE платформа во Кина.

Фабриката на Audi FAW NEV ќе започне со производство на три модели засновани на PPE од семејствата Audi Q6 e-tron и Audi A6 e-tron за кинескиот пазар пред крајот на 2024 година.

Производството во новата фабрика веќе започна да продуцира примероци од пред серијата.

Новиот објект, кој работи во рамките на заедничкото вложување на Audi FAW NEV Company Ltd., се наоѓа во Чангчун. Производствената локација ќе произведува исклучиво електрични возила на Audi за Кина и е првата фабрика на Audi што го прави тоа исклучиво.

Тоа е исто така паметна производствена локација која поставува високи стандарди во дигитализацијата, ефикасноста и одржливоста.

Покрај новата фабрика, Audi има и јасна стратегија за електрификација за Кина. Брендот нуди големо и растечко портфолио на модели со батериски електрични модели во земјата.

Во комбинација со низа локализирани модели на мотори со внатрешно согорување, Audi е совршено позициониран да опслужува широка и разновидна база на клиенти.

Работата со двајца локални партнери му овозможува на брендот да ги искористи можностите за раст и дополнително да ги забрза своите напори за електрификација.

НАЈНОВИ