Бројот на постојки за полнење главен продажeн адут на автомобилските брендови

Како да ги мотивирате купувачите на електрични возила да го купат вашиот автомобил? Направете ги најголемата европска мрежа на постојки за полнење…

Токму тоа го направи Polestar, кој со компанијата Plugsurfing лансира нова јавна услуга за полнење во Европа наречена Polestar Charge.

Како што објавиja информативните агенции, со повеќе од 650.000 компатибилни полначи за електрични автомобили, Polestar Charge им овозможува на возачите пристап до најголемите мрежи за полнење во Европа, вклучително и мрежата на Tesla Supercharger, IONITY, Recharge, Total, Fastned и Allego во една услуга  полнење на EV.

Polestar е првиот OEM во Европа што ја интегрира мрежата Tesla Supercharger во сопствената апликација за полнење, Polestar Charge. Од 2020 година, возачите на Polestar 2 во Европа имаат пристап до јавни полначи во рамките на мрежата Plugsurfing и специјални попусти на цените.

Новата услуга Polestar Charge доаѓа пред првите испораки на Polestar 3 и Polestar 4, два нови луксузни електрични теренци за клиентите во Европа.

„Знаеме дека важен дел од поседувањето електричен автомобил е можноста за практично полнење. Со пристап до најголемите мрежи во Европа и паметна интеграција во Google Maps, им олеснивме на возачите на Polestar да уживаат во животот со електричен автомобил наместо да се грижат каде ќе го најдат следното полнење“, коментира Томас Ингенлат (Thomas Ingenlath), извршен директор. на Polestar.

 

НАЈНОВИ