Како првоаприлска шега

Како првоаприлска шега Rimac, вчера го објави духовниот наследник на Yugo…

Долгоочекуваниот проект за автономно такси е се поблиску до реализација, а според неодамнешната објава на социјалните мрежи на Мате Римац, го дознавме и датумот на премиерата на роботакси – 26 јуни 2024 година.

Во исто време, првите контури на роботакси укажуваат дека нејзината амбиција да го оживее автономниот транспорт во Загреб станува реалност.

Сепак, Rimac пред еден ден не изненади со објава на социјалните мрежи дека на истиот датум ќе биде претставен автомобил со поволна цена за народот – „На 26 јуни ќе откриеме нешто посебно. Некои медиуми шпекулираат дека ќе биде hot -hatch. Тие во право се! Решивме да не ве тераме да чекате до јуни. Еве го… Духовниот наследник на Yugo – во секој поглед. Конечно нешто за народот!“ напиша тој во објавата.

Сепак, ваквите најави на овој ден може да се протолкуваат како шега, а интересно, некој од компанијата Rimac Automobili се потрудил да создаде рендер на атрактивен спортски компактен автомобил со ликот на Nevera…

Којзнае што уште чека ние од Rimac ако се сетиме на изреката дека во секоја шега има малку вистина…

НАЈНОВИ