Екстремни тестови за електричниот Mercedes G Class

Од жешката пустина до ледениот север, од G-Class се бара да издржи секаква температура и терен…

Во ова видео, водителката Мари Сернехолт (Mari Serneholt) и извршниот директор на Mercedes – Benz Ола Калениус (Ola Kallenius) ја носат електричната класа G до полигонот за тестирање на Mercedes- Benz во близина на Арктичкиот круг во Шведска.

Тие заедно со експертот Ане Книерим (Anne Knierim) го подложиле возилото на екстремни зимски услови.

НАЈНОВИ