Euro NCAP тестови за пет нови автомобили

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) ги објави резултатите од најновите тестови …

Станува збор за трдт серија од пет нови модели што се присутни на европскиот пазар.

Следниве модели беа подложени на безбедносни тестови: Zeekr X, Zeekr 001, Maxus MIFA 7, Volkswagen Tiguan и Ford Tourneo Custom.

Zeekr X, Zeekr 001, Maxus MIFA 7 и Volkswagen Tiguan добија највисока оцена (пет ѕвезди), додека Ford Tourneo Custom беше оценет со само три ѕвезди (четири со Safety Pack).

Тестовите на независната институција потврдуваат дека Кинезите прават безбедни возила за пазарите на тариот континент.

Како и да е погледнете ги видеозаписите за тестирањата направени од Euro NCAР.

 

НАЈНОВИ