Hertz на еден човек кој изнајмил Tesla му наплатил надомест за полнење гориво

Возачот изнајмил Tesla Model 3 од Hertz и се било во ред, но кога го вратил, компанијата за изнајмување автомобили му наплатила такса за резервоар за гориво, изјави тој за The Drive…

Има секакви искуства кога станува збор за изнајмување автомобил, но она на Џошуа Ли (Joshue Lee) е особено импресивно. Ли изнајмил Tesla Model 3 од Hertz за викенд во Лос Анџелес, а кога го вратил автомобилот морал да плати дополнителен надомест од 277,39 долари. Hertz ја оправда оваа такса посочувајќи дека тоа е трошокот за полнење гориво на Model 3, според тоа што го пишуваат специјализираните портали.

Очигледно, тоа нема никаква смисла. За почеток, Tesla Model 3 е електричен автомобил, така што нема полнење гориво. Единственото нешто што можеше да се направи беше да се наполни неговата батерија, но Joshua ја врати со 96% полнење, точно ист процент со кој Hertz го испорача својот автомобил. Политиката за полнење електрични автомобили на Hertz е исто така многу јасна:

– Избегнувајте полнење: вратете го вашето електрично возило со кое било ниво на батерија и ние ќе го наполниме за 35 долари; Членовите на Hertz Gold Plus Rewards® плаќаат само 25 долари. Или вратете го со исто ниво на батерија како кога сте го преземале и нема да ви се наплаќа ништо.

Џошуа го контактирал Hertz за да ја разјасни оваа работа. Hertz призна дека навистина се наплаќала дополнителна такса за полнење гориво на електричен автомобил и тоа го оправда со укажување дека договорената услуга е обезбедена.

Но и изненадувањата не завршуваат тука. Hertz наплатил огромни 277,39 долари за бензин. Ова се случи во Соединетите Американски Држави, каде што цената на бензинот е попристапна отколку во Европа, но дури и овде нема смисла да се наплаќа толку многу за резервоарот на седан со средна големина. Се разбира, под услов да најдете резервоар во Теslа за да го наполните со гориво…

На крајот, тимот за услуги на клиентите на Hertz му се извини на Ли и му вратија пари за оваа погрешна наплата. Јавната осуда очигледно помогна.

НАЈНОВИ