Ineos го наави одделот за персонализација на Arcane Works

Ineos најави нова поделба која значително ќе го прошири опсегот и можностите за персонализација на неговото теренско возило Grenadier…

Arcane Works ќе лансира различни ограничени едиции на Grenadiers кои клиентите ќе можат да ги приспособат според нивните барања, како што се специјални бои или внатрешен тапацир.

Ineos додаде дека секој автомобил Arcane ќе служи и како „пробно поле“ за идните технологии и материјали, како и за надградба на постојната гама на мотори со шест цилиндри, придвижувани од бензинско гориво како и од дизел гориво.

Компанијата допрва треба да открие колку ќе чини секој автомобил и колку ќе бидат произведени, а комерцијалниот директор Џорџ Ратклиф (George Ratcliffe) изјави дека возилата ќе бидат уникатни.

Првото од овие возила ќе биде претставено на фестивалот на брзина во Гудвуд (Goodwood) во јули.

Создавањето на Arcane Works го става Ineos во конкуренција со одделите за персонализација на неколку врвни брендови, вклучувајќи ги Land Rover Special Vehicle Operations и Bentley Mulliner.

Mulliner се покажа особено успешен: вкупниот профит на Bentley минатата година беше речиси 10 пати поголем од оној забележан во 2019 година со 589 милиони евра, во голем дел благодарение на вредноста генерирана од персонализираните автомобили.

Приближно 70% од сите Bentley продадени минатата година поминаа низ програмата за персонализација.

НАЈНОВИ