Кошмар: Cybertruck се расипува со неверојатна брзина

По долгогодишно чекање, новите сопственици на автомобили Tesla Cybertruck наидоа на непријатно изненадување – футуристичките возила се расипува (пропаѓа) со неверојатна брзина…

Tesla Cybertruck се најавуваше подолго време, а возилото кое изгледа како да е направено во далечна иднина привлекува внимание од различни причини. Првиот автомобил ја напушти производствената лента од фабрика во јули 2023 година, а сега е јасно што може да направи Cybertruck. А што не може.

Илјадници потенцијални клиенти веќе го нарачаа својот Cybertruck на крајот на 2019 година, а потоа беше кажано дека производството ќе започне на крајот на 2021 година.

Пандемијата ги забави сите гранки на индустријата, така што секако влијаеше и на работењето на Теslа.

Сега, лека, полека се сe враќа во нормала, па и ова возило во јули се појави на патиштата.

Неколку месеци подоцна доживеа и сообраќајна несреќа – на 28 декември 2023 година, Toyota Corolla се судри со Cybertruck. Се се случило во Калифорнија, а фотографиите од несреќата брзо се појавиле на Reddit.

Значи, автомобилот е несовршен како и секој друг. За добрите и лошите страни разговараа креаторите на подкастот Out of Spec Reviews, а заинтересираните можат да го погледнат видеото кое трае нешто повеќе од еден час:

По толку долго чекање, сè се урива со голема брзина.

Клубот на сопственици на Cybertruck откри дека никој не е задоволен од новите автомобили.

Една објава дури вели дека Cybertruck се расипа „во рок од пет минути “, речиси веднаш, по испораката.

Ова не е единствената објава на оваа тема, а експертите потсетуваат дека уште од самиот почеток предупредуваа за безбедносни проблеми поврзани со автомобилите на Cybertruck. Клиентите полека откриваат дека прогнозите биле точни.

НАЈНОВИ