Mansory P9LM EVO 900 Cabrio

Mansory претходно го покажа своето модифицирано Porsche 911 Turbo S, наречено Mansory P9LM EVO 900 (во серија од само 10 примероци)…

Во меѓувреме се појави и овој P9LM EVO 900 Cabrio. Неговиот аеро каросериски комплет од јаглеродни влакна вклучува, меѓу другото, редизајниран преден браник со поголеми отвори за воздух, преден сплитер, нова хауба, блесоци на браници со отвори, како и голем заден спојлер и редизајниран дифузер со три издувни цевки.

Mansory наведува дека овие компоненти не се само за визуелен приказ, туку служат и за функционални цели.

Има и изменета суспензија, како и сет од нови тркала со 10 краци, 21 инчи напред и 22 инчи назад, со гуми 255/35 ZR21 напред и 335/25 ZR22 назад.

Mansory го прекри целиот ентериер со мека висококвалитетна кожа, со на располагање комбинација од светло зелена и бела кожа, со многу изложени јаглеродни влакна, како и нов волан.

Што се однесува до моторот, 3,8-литарскиот шестцилиндричен е засилен на 662 kW/900 КС и 1050 Nm вртежен момент.

Серијата е ограничена на само седум примероци, а цената не се споменува во вестите.

НАЈНОВИ