Mazda Arata Concept

Changan Mazda Automobile Corporation Ltd. (Changan Mazda), кинескиот партнер на Mazda Motor Corporation (Mazda), го претставува дизајнерскиот концепт на електрифицираното возило Arata на саемот во Пекинг…

Планирано е концептниот модел Arata да влезе во сериско производство до крајот на 2025 година и да биде понуден на кинескиот пазар.

Во Кина, каде што електрификацијата напредува брзо, Mazda ќе ја користи за да ја прошири својата палета на електрифицирани производи.

Arata е дизајнерски концепт модел за кој Mazda го прифати предизвикот да создаде нова вредност заснована на нивната филозофија „Elevating the Human Spirit“. Како crossover модел, со модерен дизајн кој создава елегантен, елегантен впечаток, тој е дизајниран да го привлече напредниот, софистициран вкус на кинеските потрошувачи.

Темата „ДУШЕВНО + ФУТУРИСТИЧКИ x МОДЕРНО“ ги отелотворува футуристичките и модерните форми кои потсетуваат на имиџот на нов начин на живот, истовремено комбинирајќи ја „возбудата на движење“ што ја следи Mazda Design и чувството за живот уникатно за дизајнот KODO.

Крајните страни создаваат моќна, динамична форма што е типична за дизајнот на KODO, додека задниот дел ги истакнува светлата со „вкрстени крила“, со две крила кои се преклопуваат едно со друго.

Воздушните тунели се поставени на врвовите на предната хауба, потоа, од двете страни на предниот браник, како и од внатрешната страна на столбовите D.

Подобрените аеродинамички карактеристики придонесуваат за подобрени еколошки перформанси, притоа истовремено давајќи му на моделот футуристичко чувство.

 

НАЈНОВИ