Обновените CUPRA Formentor и CUPRA Leon најавени за 29 април

CUPRA Formentor е најпродаваниот модел на марката и најпродаваниот A-CUV во Европа, кој е на врвот на продажната листа со над 120.000 испораки ширум светот во минатата 2023 година….

Одлични резултати за првото возило уникатно дизајнирано и развиено од оваа марка.

CUPRA Leon доаѓа да ги зајакне амбициите на брендот, како во верзијата со 5 врати, така и во изданието Sportstourer.

Двата модели ќе имаат нова дизајнерска ДНК, интеграција на технологијата eHybrid од следната генерација, карактеристики за дигитализација и одржливост, а истовремено ќе го подобрат возењето.

„Опсесија со дизајн“ ќе биде незаборавен настан кој ќе ги собере љубителите на брендот CUPRA.

Во живо (Livestream), 29 април во 09:00 часот:

НАЈНОВИ