Модернизирани Suzuki Across и Swace

Од Suzuki признаваат дека продажбата на нивните модели Across и Swace е значително под очекувањата, па ќе се обидат да ги „турнат“ низ модернизација…

Според информативните агенции, SUV моделот Across и wagon (караван) Swace сега имаат мултимедијален екран на допир од 10,5 инчи со HD резолуција, кој има интегриран систем за навигација.

Системот исто така има стандардно препознавање сообраќајни знаци со визуелни и звучни предупредувања при надминување на дозволената брзина.

Дополнително, проширени се функциите на системот за спречување судир, така што двата модели ја исполнуваат Општата регулатива за безбедност, која ќе се применува во Европската унија од јули 2024 година.

Дополнително, 12,3-инчната целосно дигитална инструмент табла докажана во Across исто така се користи за прв пат во Swace.

Приклучен хибриден погон со 225 kW/306 КС базиран на 2,5-литарски со четири цилиндри бензински мотор, обезбедува погон за Across.

Swace има хибриден погон со системска моќност од 103 kW/140 КС.

Два модели на Suzuki се технолошки близнаци на Toyota RAV4 (Across) и Corolla (Swace).

НАЈНОВИ