На купувачот на овој Chiron му се нуди Rolls-Royce како подарок

Сепак, постои „јадец“, кој избива на виделина кога ќе ја дознаете цената на овој примерок, на Chiron…

Како што е познато, сите петстотини Chirons се продадени и веќе не може да се купи нов примерок. Додадете ја на тоа големата побарувачка, и јасно е дека купувањето на Chiron на крајот беше одлична инвестиција.

Веќе купените (користени) примерови често добиваат повисоки цени отколку кога биле нови, и тоа значително.

Иако често се многу персонализирани, тие се продаваат веднаш штом ќе се најдат на аукција, оглас ….

Во таква атмосфера звучи неверојатно некој да понуди ваков автомобил на своевидна промоција. Токму тоа го тврди Naples Motorsports од Флорида. Тие го огласиле Bugatti Chiron од 2021 година, а купувачот кој ќе одлучи да го купи ќе добие Rolls-Royce на подарок.

Без шега, купувачот на подарок добива Rolls-Royce Wraith од 2018 година, чија цена моментално на американскиот пазар е 239.995 американски долари. Звучи како одлична можност, барем на прв поглед, односно, додека не ја спомнете цената на овој понуден Chiron.

Имено, понудениот Bugatti е ваше за цена од „само“ 3,85 милиони американски долари.

 

НАЈНОВИ