Најавен 2025 Ram 1500 RHO

Моќниот американски камионет, модел за 2025 година, доаѓа со уште посупериорни перформанси..

* Го придвижува 3,0-литарски со шест цилиндри twin-турбо мотор со моќност од 540 КС и 706 Nm, максимален вртежен момент.

Овој агрегат доаѓа во комбинација со осум ( 8) -брзински автоматски менувач и погон на четири тркала. * Забрзувањето од 0 до 60 милји на час (96 km/h) трае само 4,6 секунди.

* Четвртина милја (402 метри) поминува за 13,1 секунди при  што остварува брзина од 169 km/h.

* Има и 18-инчни тркала „обуени“ во гуми со големина од 35 инчи, растојание од 300 mm, дигитална инструмент табла од 12,3 инчи, 12-инчен информативно -забавен систем, аудио систем со десет звучници…

* Капацитетот на носивост е 689 kg, а може да повлече товар со маса до 3801 kg.

НАЈНОВИ