Porsche 911 останува достапен и со рачен менувач

Осмата генерација на бесмртниот модел 911 на Porsche стигна до редизајнирано издание кое се крие зад внатрешната ознака 992.2…

А, во Штутгарт, покрај освежената 911, за првпат понудија и хибридна верзија со делумна електрификација, очекувано, пред се во служба на перформансите на автомобилот чие прво издание беше претставено на салонот во Франкфурт уште во далечната 1963 година.

Заедно со претставувањето на првиот „елфер“ (elfer oд elf -11-ка на германски) со хибриден погонски склоп, бидејќи поради масовноста на сегашните батерии во Porsche не размислуваат премногу за верзија која би се возел само со електромотори, познатата германска автомобилска компанија добила и информации дека потенцијалните клиенти сепак ќе можат да сметаат на неколку верзии на Porsche 911 чии boxer мотри во конфигурација со шест  (6)-цилиндри се комбинирани со мануелен менувач со седум (7) степени на пренос на силата.

Колку ги земаат предвид желбите на традиционалистите во Штутгарт, можеби најдобро открива фактот дека 911 во различни верзии минатата година достигна до 50.146 купувачи на глобално ниво.

Според тоа што го пренесуваат информативните агенции, нешто помалку од 40 отсто од клиентите се одлучиле за модели со три педали, што било повеќе од доволно за раководството на Porsche да одлучи да задржи одредени верзии на „елфер“ со рачен менувач во животот, без оглед на Фактот дека нивниот е познатиот Супер брз автоматски менувач со двојна спојка (PDK) со кој може да се ракува рачно, долго време ги покажа своите предности во однос на опцијата cа педалата за куплунгот.

Carrera 3.0, Carrera GTS 3.6 T-Hybrid и Carrera 4 GTS 3.6 T-Hybrid се првите модели на редизајнираниот Porsche 911 кои на купувачите ќе им бидат достапни само во комбинација со осум (8)-брзински автоматски менувач (PDK), а со откривањето од остатокот од освежената компанија (вклучувајќи специјални нумерички ограничени изданија) ќе видиме што има подготвено Porsche за љубителите на традиционалните решенија од кои не сакаат да се откажат.

За потсетување, пред редизајнот, Porsche понуди мануелен менувач за 911 во комбинација со верзиите Carrera T, Carrera 4S Targa, Carrera GTS/4GTS, GT3, Sport Classic и S/T.

НАЈНОВИ