Renault 5 E-Tech електричен Ролан Гарос

Renault трета година по ред е партнер на тенискиот турнир Ролан Гарос Француски отворентурнир (Roland Garros French Open ) што се одржува од 20 мај, до 9 јуни годинава…

Renault потоа ќе претстави специјална електрична серија Renault 5 E-Tech на тема Ролан Гарос, заедно со уште три електрични примероци на Renault 5 E-Tech електричниот во живописни бои.

За тенискиот турнир Ролан Гарос, Renault подготвува штанд посветен на Renault 5 E-Tech electric, заедно со специјална серија што ќе биде изложена за прв пат, пред да пристигне во салоните во 2025 година.

Како што е наведено, Renault 5 E-Tech електричниот Roland-Garros има елегантен и спортски дизајн.

Достапни се четири бои на каросеријата: бисерно бела, полноќно сина, ѕвездена црна и ексклузивна мат сива нијанса. Овие бои совршено се совпаѓаат со сатенската облога на покривот и со Ecrou 18-инчните тркала.

Во долниот дел од влезната врата, во центарот на дизајнот се наоѓа логото на Ролан Гарос (Roland Garros), кое го претставува крстот на Свети Андреј, инспириран од архитектурата на стадионот. Покривот на електричниот Roland-Garros на Renault 5 E-Tech има фолија со текстилна завршница во сатенска црна боја.

Внатре во автомобилот, специјалниот светло сив тапацир со својот густ, фин, графички ткаење е инспириран од спортската облека. Овој целосно рециклиран текстил вклучува голем број функции, вклучително и потпирач за грб во форма на латинската буква H. Целокупниот ефект е зајакнат со сините странични потпирачи обложени со TEP. Наслоните за грб на предните седишта се исто така врежани со логото на Ролан Гарос.

Декоративната лента на контролната табла добива сатенска метална завршница, заедно со позадинско осветлување што го пишува името „Ролан Гарос Париз“. Исто така, централната конзола има подлога за полнење за паметни телефони.

На брусените алуминиумски прагови на вратите има крст на Свети Андреј, инспириран од архитектурата на стадионот Ролан Гарос, и на кое е наведено името  „Ролан Гарос Париз“ (Roland Garros Paris).

 

НАЈНОВИ