Renault QM6

QM6 е SUV модел на Renault кој се продава во Јужна Кореја, а всушност е изменета верзија на некогашниот Renault Koleos…

Претходно беше познат како Samsung QM6 на корејскиот пазар, но оттогаш го отфрли името Samsung и носи голема значка на Renault во најновата верзија.

Исто така, маската е малку продолжена, а браниците и светлата се дотерани.

QM6 нуди 2.0-литарски бензински мотор со моќ од 144 КС и верзија со 140 КС што работи на ТНГ.

Во однос на димензиите, должината на возилото е 4675 mm, ширина 1845 mm, висина 1670 mm, додека растојанието помеѓу оските  изнесува 2705 mm. О овој контекст е наведен и податокот дека големината на тркалата се движи од 17 до 19 инчи.

 

НАЈНОВИ