Skoda Vision Gran Turismo

Škoda Auto ги објавува деталите за светската премиера….

› Целосно електричен едносед дизајниран исклучиво за Gran Turismo 7 PlayStation тркачка симулација

› Премиерата #VisionGranTurismo ќе се емитува во живо од PLAYzone арената во Прага на 24 април во 18 часот.

› Првата слика ги прикажува задните светла на концептниот автомобил Škoda Vision Gran Turismo

19 април 2024 година – Škoda ќе го претстави концептниот автомобил Škoda Vision Gran Turismo на 24 април во 18 часот. Светската премиера ќе се емитува во живо од PLAYzone Arena во Прага, а ќе може да се следи на официјалните канали на YouTube Škoda Motorsport и Škoda Auto Česká republika. Настанот ќе се пренесува и на каналот PLAYzoneCZ Twitch.

Пред премиерата, чешкиот производител на автомобили ја објави првата тизер слика на која се прикажани задните светла на концептниот автомобил Škoda Vision Gran Turismo.

 

Škoda Auto го засилува своето присуство во светот на дигиталните трки со воведувањето на Škoda Vision Gran Turismo, спектакуларен целосно електричен концепт автомобил, во глобално популарната видео играта Gran Turismo 7 PlayStation.

Едноседот со погон на сите тркала ги комбинира елементите на иконата Škoda 1100 OHC Spider од 1957 година со современите карактеристики на дизајнот на Škoda со модерна цврстина.

Првата тизер слика открива впечатливи задни светла инспирирани од препознатливиот тенко светлосен потпис.

Светската премиера на Škoda Vision Gran Turismo ќе се емитува на следните канали:

НАЈНОВИ