Shelby Series 2 Coupe 25th Anniversary Edition

Shelby слави 25 години од моделот Series 1 (roadster направен во 249 примероци), со лансирање на специјален автомобил Shelby Series 2 Coupe 25th Anniversary Edition кој ќе биде достапен во ограничена серија од само 10 примероци…

Купувачите ќе можат да избираат меѓу алуминиумска каросерија (три примероци) и јаглеродни влакна (седум примероци), како и три опции на погон.

Со производството ќе се занимаваат Wingard Motorsports и Custom Coaches, додека цените се движат од 385.600 до 498.200 американски долари (без мотор).

Еден од моторите е 7,0-литарски Windsor V8, другиот е 7,3-литарски V8 на Ford, додека третата опција е електричен погон, за кој засега нема детали.

Цените на моторот започнуваат од 83.500 долари, без трошоците за инсталација.

Автомобилот е долг 4292 mm, широк 1942 mm, висок 1194 и има растојание помеѓу оските од 2428 mm.

Моделот ќе има  идеална распределба на тежината од речиси 50/50, а при тоа ќе тежи помалку од 1.452 килограми и ќе има 19-инчни тркала „обуени“ со гуми Potenza.

НАЈНОВИ