Category: Мотоцикли

Harley Davidson со свој најголем агрегат со волумен од 2.147 кубни сантиметри!

Деновиве Harley-Davidson го претстави својот најнов и воедно најголем и најмоќен мотор наменет за возење по јавни сообраќајници.., Името му е Screamin’ Eagle Milwaukee-Eight 131, а тоа е нова единица со работен волумен од 2.147 кубни сантиметри и дизајниран за turing моделите. Ова „ѕверка“ со работен волумен поголем од два литра без сомнение е најголемиот […]

RadMini електричен мотоцикл што може да се носи во куфер!

Елетричните мотоцикли не се евтини, a како и сите „макини“ на две тркала, во суштина се многу „чувствителни“ на кражба, односно многу лесно го менуваат сопственикот на недозволен – криминлен начин… Но сечини дека е пронајден лек и за скапата цена и за подлоноста на кражби и тоа благодарение на конструкторите и инженерите на компанијата […]

Harley Davidson подготвува електричен скутер!

По малу можеби делува како изнеенадување, но вистина е, инженрит и конструкторите во САД работат на електричен скутер што ќе ја носи значката на легендарната марка мотоцикли Harley-Davidson… Доказ за тоа се патентите што брендот од Милвоки ги доставил до агенцијата на Европската унија за заштита на интелектуалната сопственост. Од патеите се гледа како Harley-Davidson […]

BMW работи на електрични мотоцикл!

Кога производителот од Германија – BMW го претстави Vision DC Roadster, во јуни минатата 2019 година, со тоа им испрати порака на сите дека размислува за електричен мотоцикл, a сега стаса и официјална потврда за неговото производство … Минатиот месец, група на новинари, во Франција имале можност да се запознаат со BMW E-Power електричен родстер, […]

BlackBerry наместо мобители ќе произведува е-мотоцикли!

Навистина соработка која никој не ја очекувал, во новата 2020 година -BlackBerry од производство на мобилнителефони и цнтраали и станици, се здружув со Damon Motorcycles,со цел да креира елетричен мотоцикл како дел од мобилноста на иднината… Тоа не е  BlackBerry Mobile што сега прави Android телефони, туку , остатоци на оригиналната компанија Research In Motion […]

Suzuki подготвува Katana со помала зафатнина!

Враќањето на Suzki Katanа  на големата сцена, наскоро би можело да донесе нова верзија, со работна зафатнина на агрегатот од само 125 кубни сантиметри!!!. Реакциите на враќањето на Katana, на EICMA саемот минатата 2018 година беа повеќе од позитивни, но со својот агрегат од 999 “кубика“ овој мотоцикл е навистина осамен во гамата на компанијата […]

CF Moto и KTM ја прошируваат соработката

Претстојната 2020 година KTM ќе го префрли производството на неколку свои модели во Кина и тоа во новите погони во местото Ханџоу, a сето во рамкитре на партнерството со компанијата CF Moto… Двете компании соработуваат уште 2011 година, кога лансирале заеднички деловен проект. Имено, CF Moto ги увезува и ги продава KTM мотоциклите на пазарот […]

Honda произведе 400 милиони мотоцикли

Поминаа 70 години од кога Honda го направи својот прв модел, Dream D-Type и зачекори во светот на металните атови на две тркала…. Седум децении успешна работа на тоа поле само по себе претставува голем успех, a сега оваа јапонска компанија прослави уште еден важен јубилеј: 400 милиони произведени модели на глобално рамниште. Низ многу […]

Новиот мотоцикл превоз од иднината

Компанијата Nawa неодамна претстави свој електричен модел на мотоцикл што, помеѓу другото, има поголема автономија на возење со едно полнење на батериите од останатите слични производи што се нудат на пазарот … Прототипот наречен Racer не е тука само да да не задоволи со дизајност и со способностите, тулу и поради уште една друга причина, […]

Почнаа нарачките за производната верзија BMW R 18 concept

Во BMW Motorrad почнаа со примање на аванс на уплати за производната верзија на нивниот R 18 концепт… Тоа значи дека и финалната варијанта е веќа подготвана да влезе во производство, но за жал се уште никој од специјализираните медиуми не видел како ќе изгледа верзијата што набргу би требало да се пoјави на пазарот. […]